Ramasjang Redder Frøerne

Foto fra Ramasjang Redder Frøerne

Danmarks Radio tog kontakt til NHF omkring et projekt de kaldte Ramasjang Redder Frøerne.

Måske nogen af jer allerede er bekendte med det, men ellers kan dette link følges: https://www.dr.dk/…/natu…/tema/ramasjang-redder-froeerne

De tog kontakt fordi de gerne ville have hjælp til at faktatjekke deres oplysninger, og at vi generelt bistod dem med diverse opgaver som kunne forekomme i forbindelse med projektet.
I forbindelse med projektet lavede DR, Vissenbjerg Terrariet og NHF en fondssøgning, som skulle ligge i forlængelse af projektet med Ramasjang Redder Frøerne.
Vi søgte om penge til at lave et avls projekt med Epidalea calamita (Strandtudse) hos Vissenbjerg Terrariet, hvor de omkring liggende skoler så kunne være involveret i udviklingen fra æg til tudse.
Vissenbjerg Terrariet ville så have forskellige aqua terrarier stående, med de forskellige stadier af haletudser, som børnene kunne følge.
Når tudserne var færdigudviklede skulle de udsættes i et nyt vandhul ved Ungersbjerg I Assens kommune, således kunne børnene, NHF, Vissenbjerg Terrariet og Dr Ramasjang følge med i tudsernes udvikling, og hjælpe til med at holde vandhullet ved lige.
Vandhullet ligger på offentlig jord, og man vil derfor ikke skulle betale en entre for at se dette, men det ville være tilgængeligt for alle.

Desværre blev projektet ikke til noget i første omgang, da de søgte fondsmidler ikke blev tildelt.
Det betyder dog ikke at projektet er skrinlagt!
Vi vil arbejde videre med det, og er sikre på at vi sammen med Vissenbjerg Terrariet kan finde en løsning på det.

Projektet er spændende, både for os som forening, men i særdeleshed også fordi det er et projekt med en zoologisk have og en frivillig forening, noget som vi mener er en god ide.
Der er masser private folk som besidder en kæmpe viden om både hjemmehørende og udenlandske dyr, og den viden kan ligeså godt komme os alle sammen til gode, også de zoologiske haver, ligeså vel som at private kan lære meget af de zoologiske haver, hvorfor et samarbejde herimellem uden tvivl vil være fordelagtigt.Stemningsbilleder fra Ramasjang Redder Frøerne er vedhæftet.

Venligst bestyrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *