LØGFRØ


Kan være et billede af udendørs
Løgfrø, Pelobates fuscus.
Billede taget af Søren Nøhr Tang

NHF er en organisation som bl.a. prøver at hjælpe til med naturbevarelse.
Oppe i nordjylland, ved et lille økologisk landbrug ved navn Lille Østergård, er der et vandhul.
Dette vandhul har en vældig fin bestand af intet mindre end LØGFRØER!!
Disse helt igennem fantastiske små frøer, er en af de danske padder som har lidt størst tilbagegang, faktisk  anslås det at levestederne for frøerne er gået tilbage med helt op i mod 90%!
Løgfrøerne graver sig ofte ned, specielt hvis vejret ikke passer dem, de kan faktisk grave sig hele 35 cm ned, hvis omstændighederne kræver det – det er ret vildt, når man kun er en lille frø på 8cm.
Løgfrøen har sit navn efter en lidt speciel duft den kan udskille, nemlig duften af hvidløg.
Søren Nøhr Tang fra NHF’s bestyrelse har fået et samarbejde igang med indehaveren af Lille Østergård, så han kan blive ved at få noget støtte til hans fantastiske vandhul, NHF har modtaget et sponsorat fra Plantorama på 5000kr, som vi agter at støtte dette projekt med.
Der er omkring vandhullet opsat sheltere og hydrofoner, som gør at vi oppe i shelteret kan høre hvad der sker i og omkring vandhullet, så man kan følge med i frøernes gøren og laden, NHF planlægger en arbejdstur derop, hvor vi bl.a. vi hjælpe med beskæring af planterne omkring vandhullet, fornyelse af bord-bænke sæt og hvad der ellers måtte være brug for, vi regner med at der er plads til 20 NHF folk på turen, såfremt der ikke er ændringer i corona retningslinjerne, og vi forudser at der vil være rift om pladserne, så meld jer til i god tid, vi tager derop D. 25 september.

Indtil vi skal derop, må i nyde disse billeder som Søren Nøhr Tang tog da han var deroppe d. 1/7, han lavede faktisk også en “live streaming” som kan ses på NHF facebook side, følg nedenstående links, for at se billedeserie og livestream.

https://www.facebook.com/groups/100901275929/posts/10159199661700930

https://www.facebook.com/778537252203434/videos/335950688027598

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *